Eğitim Sitesi

Aşılama yöntemi (Dootlittle yöntemi) Nedir? Aşılama yöntemi (Dootlittle yöntemi) Hakkında Kısaca Bilgi

Aşılama yöntemi (Dootlittle yöntemi) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Aşılama yöntemi (Dootlittle yöntemi):

Ana arı yüksüklerine, işçi arı gözlerinden genç larvalar transfer edilerek yapılan ana arı üretim yöntemi.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Oğul yüksüğü: Arıların oğul verme amacıyla peteklerin kenar kısımlarında, ana arının buralara yumurta bırakması durumunda ana arı memesine dönüştürmek üzere çok sayıda yaptıkları petek gözleri.

    Erkek arı kapanı: Kovan uçma deliği önüne konularak erkek arıların veya yabani arıların kovana girişini veya ıslah çalışmalarında erkek arıların kovandan çıkmasını engelleyen bir tuzak.

    Arısakızı (Propolis): Arıların değişik bitkilerin özellikle çiçek ve tomurcuklarından topladıkları reçinelerle balmumu ve ağız sıvılarının çeşitli oranlardaki karışımıyla meydana gelen sakızımsı madde. Reçineler, mumlar ve yağ asitleri, uçucu yağlar ile organik madde ve minerallerden oluşan bir bileşime sahiptir. Arı ailesi, kovandaki çatlakları doldurmak, kovan girişinin genişliğini ayarlamak, yavru gözlerini temizlemek, kovan içinden atamadıkları irice düşman ölülerini mumyalamak için kullanır.

    Organik arıcılık: Arı ürünlerinin, üretimden tüketime kadar tüm aşamalarında kimyasal ilaçlama yapmadan, organik tarım alanlarında veya doğal yapısı bozulmamış arı merasında, her aşaması kontrollü ve sertifikalı yapılan arıcılık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü