Eğitim Sitesi

Antre Nedir? Antre Hakkında Kısaca Bilgi

Antre Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Antre:

Bir binanın veya apartman dairesinin ilk girilen bölümü, giriş.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Antre:

1-Çorba ve başlangıç yemeğinden sonra sunulan üçüncü yemek. 2-Ana yemekten önce yenilen yemek.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Antre:

Bir binanın veya apartman dairesinin ilk girilen bölümü, giriş.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Enerji Tasarruflu Ampul: Normal ve soket duylu olarak üretilirler. Kompakt floresan ampullerin fonksiyonları floresan ampuller gibidir, ama daha az yer kaplarlar. Cıva buharı, elektrotlar arasındaki elektrik alanı tarafından görünmeyen mor ötesi ışınlarını göndermesiyle uyarılırlar. Camın iç tarafında bulunan floresan bir madde bu ışığı görünür hale getirir. Bu arada farklı renklerdeki floresan maddeler, farklı ışık renkleri oluştururlar. Standart şeffaf ampullere göre %80 daha az enerji harcarlar. Ömürleri uzundur (yaklaşık 5000 saat). Gerilim ve ısı değişiminden etkilenmezler.

    Kesit: Esas giriş bitimi döşeme üst kodu ± 0.00 alınıp bütün farklı yüksekliklerin verilerek ve her blok için en az bir tanesinin hem merdiven hem de düşük döşemeden geçirilmesi gereken ve en az 2 adet çizilen düşey planlardır. Projenin büyüklüğüne göre 1/50 veya 1/100 ölçeğinde çizilir. Kesit planlarına baktığımızda kapı yüksekliği, pencere altı yüksekliği, pencere yüksekliği, oda içi duvar yüksekliği gibi gerekli yükseklikleri kolayca görebiliriz.

    Sunta: Ahşap yonga levhası. Ağaç talaşı ve tutkal karışımının preslenmesiyle değişik kalınlıklarda ve dokularda üretilir. İç mimari ve mobilya tasarımında, boyama ve kaplama ile tamamlanarak seri işlerde kullanılır. Su ve rutubetten korunduğu takdirde uzun vadeli bir malzemeye dönüşebilir.

    Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi: Alüminyum profil, sentetik conta ve yardımcı malzemelerden yapılan taşıyıcı konstrüksiyon ile tercih edilecek renk ve özellikte cam, dolu panel vb. dolgu malzemeler ile oluşturulan cephe kaplama ürünü. Binaları rüzgar, yağış, sıcaklık, ses gibi dış etkenlerden korumaktadır. Mimari görünüş açısından çok farklı seçenekler sunulmaktadır. Yeni bina projelerinde ve eski binaların yenilenmesi sırasında cephe kaplama malzemesi olarak kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü