Eğitim Sitesi

Antikoagülen Nedir? Antikoagülen Hakkında Kısaca Bilgi

Antikoagülen Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Antikoagülen:

Kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaç. Kan damarlarının bir pıhtı tarafından tıkandığı durumlarda verildiğinde, yeni pıhtıların oluşmasını ya da mevcut pıhtıların büyümesini önler. Mevcut bir pıhtıyı eritmez.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Bağışıklık (immünite): Belirli bir mikroorganizmaya karşı vücudun direncidir. Aktif ve pasif olmak üzere iki tip bağışıklık vardır. Aktif immünite, hastalığın, çok hafif de olsa, bizzat geçirilmesiyle oluşur. Hastalığa neden olan organizmalar, vücutta antikor reaksiyonları uyandırırlar ve bu reaksiyonlar, bazı vakalarda, hayat boyu devam eder. Pasif immünite ise, antikor reaksiyonu uyandırıcak nitelikte, fakat kuvveti azaltılmış veya değiştirilmiş olan mikroorganizmaların vücuda aşılanmasıyla oluşur.

    Halüsinasyon: Bir duyu organını uyaran hiçbir uyarıcı olmaksızın o duygunun varlığına inanma durumu; sanrı. Gerçekte olmayan şeyleri algılamak.

    Kan Grubu: Bireylerin kanlarındaki serum ve alyuvarların taşıdığı antikor veya antijen türlerindeki farklılıklara dayanarak yapılan ve kanın özelliğini belirtmek için oluşturulan sınıflandırma sistemi.

    Parazitlik: Parazitin konak vücudunda yerleşerek onun zararına olacak şekilde bir hayat sürdürmesine parazitlik denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü