Eğitim Sitesi

Anonim Şiir Nedir? Anonim Şiir Hakkında Kısaca Bilgi

Anonim Şiir Terimi Hakkında Bilgiler

Edebiyat Terimi Olarak Anonim Şiir:

Zaman içerisinde söyleyeni unutulmuş, dilden dile aktarılan, çoğu zaman ezgili, sade bir dille söylenmiş halk şiiri örnekleri.

 

    Benzer Edebiyat Terimleri

    Leff ü Neşr: Bir beyit içinde iki ya da daha çok şeyi andıktan sonra onlarla ilgili şeyleri sırlama sanatı.

    Mahlas Beyti: Şairin mahlas olarak seçtiği adın geçtiği beyte denir.

    İmge: 1. Edebiyat ürünlerinde, özellikle de şiirde dile getirilmek istenileni daha canlı ve etkili kılabilmek için anlatılmak istenenle başka şeyler arasında bağlantı kurarak zihinde canlandırılan yeni biçimlere verilen addır. 2. Zihinde tasarlanan ve gerçekleşmesi özlenen şey, düş, hayal, hülya. Günlük hayatta yaşanması mümkün olmayan şeyler. 3. Nesnel gerçekliğin insan zihninde çağrışım yoluyla uyandırdığı öznel yansıma.

    Hilye: Hz. Muhammed'in iç ve dış vasıflarını anlatan yazılar. Kelime, "Süs, ziynet, cevher, güzel yüz, güzellikler" anlamında. Hilyelerde Hz. Muhammed'in göz ve saç rengi, şekli, boyunun uzunluğu, konuşması, sesinin tonu, belli başlı tavrı, bedeni ve diğer maddi özellikleri tanımlanır. Mevlid ve mirâciyeler gibi İslamiyet'in gelişme döneminde ortaya çıktı. Osmanlı döneminde yaygınlaşarak orijinal eserler yazıldı. Hilye ismi de bu dönemde verildi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü