Eğitim Sitesi

Anket Nedir? Anket Hakkında Kısaca Bilgi

Anket Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Anket:

Analiz için yararlı olacak bilgi toplamak için tasarlanmış yöntem, ön araştırma.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Anket:

Önceden hazırlanmış soruların yazılı olarak üzerinde inceleme yapılan insanlara doğrudan yöneltilmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesidir.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Anket:

Veri toplamada kullanılan ölçme aracı.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Anket:

Konuyla ilgili bilgilerin özgün yazılı sorular yoluyla ve bir mülakatçı aracılığıyla kişilerden elde edilmesi esasına dayalı bir veri toplama biçimi.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Anket:

Bir konu ile ilgili bilgilerin özgün yazılı sorular yoluyla ve bir mülakatçı aracılığıyla kişilerden elde edilmesi esasına dayalı veri toplama biçimi.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Nomotetik model: Nedenselliği kısmi olarak açıklayan az sayıda değişkeni ortaya çıkarmaya çalışan ve olasılıkçı olan model.

    Has: Hükümdara özgü olan. Osmanlı Devleti'nde yıllık geliri 100.000 akçeyi aşan dirlik. Has, padişah ve yüksek dereceli memurlara verilmekte idi.

    Darüşşafaka: İstanbul'da öksüz ve yetim çocukların eğitimini sağlamak amacıyla açılan ilk parasız yatılı ilköğretim ve liseden oluşan eğitim kurumu.

    Yaya ve Müsellemler: Türklerden meydana getirilen bu ordunun atsız askerlerine "yayalar", atlı askerlerine ise "müsellemler" adı verildi. Savaş sırasında yol yapar ve köprü kurarlardı. Kale tamiri, inşası, hendek kazımı da yaparlardı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü