Eğitim Sitesi

Anahtar üretimi Nedir? Anahtar üretimi Hakkında Kısaca Bilgi

Anahtar üretimi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Anahtar üretimi:

Açık anahtarlı kriptografide, her kullanıcının açık/gizli anahtar çiftinin, kullanılan kriptografik yönteme bağlı matematiksel işlemlerle hazırlanması (key generation)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Yatay E-Ticaret: Birbirinden bağımsız farklı kategorilerdeki ürün veya hizmeti satışa sunan e-ticaret sitelerine yatay e-ticaret sitesi denir. Yatay e-ticaret siteleri çoğunlukla çok fazla ve farklı kategorilerde ürünlere sahip oldukları için geniş bir hedef kitleye hitap ederler.

    Elektronik veri değişimi-EVD: Standart bir formda yazılmış olan bilgilerin bilgisayarlar arasında aktarımı ve otomatik olarak yorumlanıp işlenebilmesi. (electronic data interchange-EDI)

    Bölüm adı: Doğal dilde bir ya da daha çok sözcük ile veri bölümü kavramının tanımlanması. (Segment name)

    XML: Extensible Markup Language teriminin kısaltması olan XML'in Türkçe karşılığı Genişletilebilir İşaretleme Dili'dir. Verileri aynı anda hem bilgisayar sistemleri, hem de insanlar tarafından kolayca okunabilecek halde oluşturmayı hedeflemektedir. XML sayesinde bu veriler hem saklanabilir, hem de birden fazla sistem arasında veri alışverişi yapmak için kullanılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü