Eğitim Sitesi

Anabilim Dalı-Anasanat Dalı Nedir? Anabilim Dalı-Anasanat Dalı Hakkında Kısaca Bilgi

Anabilim Dalı-Anasanat Dalı Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Anabilim Dalı-Anasanat Dalı:

Anabilim veya anasanat dalı en az bir çok yerde birden fazla, biribirine yakın bilim veya sanat dalını kapsayan,eğitim, öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü akademik birimdir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    MSc-MS (Master of Science): Fen bilimleri yüksek lisansı.

    Referans Mektubu (Letter of Recommendation): Öğretim üyelerinin, öğrencilere dair yazdıkları tanıtıcı mektuptur. Yüksek lisans başvuruları için genelde 2 farklı hocanızdan referans mektubu almanız istenir.

    COOP: Öğrencilerin ikinci sınıftan itibaren, her yıl bir dönemlik süre içinde (8 hafta/dönem) öğrenim gördükleri lisans programı ile ilgili işyerlerindeki faaliyetlere katılmalarını sağlayarak, öğrenim süresinde aldıkları bilgilere dayalı uygulama becerisi kazandırma çalışmalarıdır.

    Erasmus: Erasmus bir öğrenci değişim programıdır. Bununla üniversite öğrencilerinin diğer Avrupa ülkelerinin akademik birikimlerinden faydalanabilmeleri, üniversiteler arası dayanışmanın teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. (Bu program 3 ila 12 ay arasında uygulanır. Misafir oldukları üniversiteler, öğrencilerden harç parası talep etmez.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü