Eğitim Sitesi

Amino Asit Nedir? Amino Asit Hakkında Kısaca Bilgi

Amino Asit Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Amino Asit:

Amino asitler proteinlerin yapı taşlarıdır. Bazı amino asitler vcut tarafından yapılabilirken bazıları sadece yiyeceklerden alınabilir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Amino asit:

Proteinlerin yapı taşıdır. Bir amino asit, amino grubu (NH2) ile bir karboksil grubu (COOH) taşıyan bileşiklerdir. Çok sayıda amino asit birleşerek proteinleri oluşturur.

 

Biyoloji Terimi Olarak Amino Asit:

1. Proteinlerin yapı taşıdır. Bir amino asit, amino grubu (-NH2) ile bir karboksil grubu (-COOH) taşıyan bileşiklerdir. Çok sayıda amino asit peptid bağları ile bağlanarak proteinleri oluşturur.

2. Hücrelerimizi oluşturan proteinlerin yapıtaşı olan "canlı" moleküller. 20 ayrı türü vardır. Vücudumuzdaki proteinlerin hangi amino asitlerden oluşacağını genlerimiz belirler.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Mineral: En çok iskelette, az olarak da gövde sıvılarında ve yumuşak dokularda bulunan inorganik maddeler. Gövde çalışmasında çeşitli görevleri vardır ve gövdeye besinlerle alınması gerekir.

    Kemik Hastalığı (Osteomalasi): Yetişkinlerde D vitamini eksikliğidir. Kemikler yumuşar ve kolayca kırılır.

    Laktik Asit: Vücutta glikozun anaerobik parçalanmasında oluşan organik asit. Süt asidi.

    Yağ: Vücut için gerekli besin öğelerinden biridir. Organları korumaktan, vitaminlerin emilimine, enerji sağlamasına kadar pek çok görevi vardır. Farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur. Sağlık profesyonelleri hepsinden almamızı ancak doymuş yağ ve trans yağları limitli tüketmemizi önerir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü