Eğitim Sitesi

Algoritma Nedir? Algoritma Hakkında Kısaca Bilgi

Algoritma Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Algoritma:

Bir amacı gerçekleştirmek amacıyla ortaya çıkmış, tanımlı mantıksal veya matematiksel kural setleri.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Algoritma:

Belirli bir kurala bağlı bulunan her türlü hesap işlemi.

 

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Algoritma:

İnternet sitelerinin, arama motoru sonuçlarında nasıl sıralanacağını belirleyen matematiksel bir formüldür. Google, algoritmasını paylaşmaktan yana olmadığından uzman kişilerce deneyimlere dayandırılarak yorumlanır. Bu da SERP (bk.) yükselmesinin ve SEO (bk.) uygulamalarının ancak uzman kişilerce yapılması gerekliliğini doğurur.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Ekran: Çektiğini ve çekeceğiniz fotoğrafları izlemenize yarayan, size her türlü bilgiyi veren kısımdır. Birçok dijital SLR makinede bu ekrandan bakarak fotoğraf çekemezsiniz.

    A tipi renkli film: 3400 derece K ışığına sahip yapay aydınlatmaya dengelenmiş filmlerin genel adı.

    Konverter: Objektifle fotoğraf makinesi arasına takılan ve objektifin odak uzunluğunun artırılması amacıyla kullanılan araç. Bu araçlar odak uzunluğunu üzerlerinde yazılı değerlere göre iki ya da üç misli gibi değerlere yükseltirler. Bu arada görüntü kalitesinde kayba da neden olurlar.

    Kamera Obskura: Günümüz fotoğraf makinelerinin atasıdır. En basit şekliyle bir duvarında küçük bir delik bulunan karartılmış bir odadır. Bu delikten geçen ışık karşı duvarda, dışarıdaki görüntünün baş aşağı gelmiş biçimini oluşturmaktadır. Bu olaya ilk kez M.Ö. 4. yüzyılda Aristo tarafından değinilmiş, daha sonra geliştirilerek resim yapımında kullanılmıştır. 16.yy.da bu araçlara dış bükey mercekler yerleştirilmiştir. Kamera obskura' ya ışığa karşı duyarlı bir malzeme yerleştirilmesini ilk düşünen kişi 1800 lere Thomas Wedgwood olmuş, Fransız Niepce bunu gerçekleştirmiş ve ilk "fotoğrafı" 1826'da çekmeyi başarmıştır. (camera obscura / karanlık kutu)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü