Eğitim Sitesi

ALES(Akademik Personel Ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Nedir? ALES(Akademik Personel Ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Hakkında Kısaca Bilgi

ALES(Akademik Personel Ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak ALES(Akademik Personel Ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı):

Lisans programını bitirdikten sonra eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin Yüksek Lisans veya Doktora programlarına başvurabilmek için girmek zorunda oldukları bir sınavdır.

Türkiye'de, bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek; ya da yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi kadrolarına atanabilmek için ALES'e girmek ve başarılı olmak gerekmektedir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Burslu Programlar: Genellikle vakıf (özel) üniversitelerde bulunan programlardır. Normalde yüksek ücretli olan programlarda kontenjan dahilinde kazanan öğrencilerden harç ücretinin alınmaması esasına dayanır. Burs miktarı %50 ya da %100 burslu olmaktadır. %100 bursluda öğrenci herhangi bir harç ödememektedir.

    Master: Yüksek lisansın İngilizce karşılığıdır. Lisans diplomasıyla doktora arasındaki akademik derece

    Bilim Dalı-Sanat Dalı: Bilim dalı veya sanat dalı bilimin veya sanatın belli bir alanında eğitim, öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinin yürütüldüğü en küçük akademik birimdir.

    Yaygın Eğitim: Toplumun her kesiminde ve değişik alanlarda bilgi ve beceri kazandırma amacı güden bir eğitim-öğretim türüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü