Eğitim Sitesi

Aktif Nüfus Nedir? Aktif Nüfus Hakkında Kısaca Bilgi

Aktif Nüfus Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Aktif Nüfus:

Nüfusun, üretimin herhangi bir dalında katkısı olan genellikle 15-65 arası yaş diliminden oluşan, çalışma yeteneğine sahip bölümüdür.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    İkinci Zaman (Mezozoik): Günümüzden yaklaşık 65 milyon yıl önce sona erdiği varsayılan jeolojik zamandır. İkinci zamanın yaklaşık 160 milyon yıl sürdüğü tahmin edilmektedir. İkinci zamanı karakterize eden dinazor ve ammonitler bu zamanın sonunda yok olmuşlardır. Zamanın önemli olayları :Ekvatoral ve soğuk iklimlerin belirmesi. Kimmeridge ve Avustrien kıvrımlarının oluşumu. İkinci zamanı karakterize eden canlılar ammonit ve dinazordur.

    Yeniay: Ay'ın dünyadan görülen yüzünün tümüyle karanlık olması.

    Matematik Konum: Dünya üzerinde bir nokta veya alanın yerinin belirlenmesi için, o noktanın Ekvator'a ve başlangıç meridyenine olan uzaklığının bilinmesi gerekir. Bunun için enlem ve boylam kavramlarından yararlanılır. Örnek : Türkiye 36° - 42° Kuzey enlemleri, 26° - 45° Doğu boylamları arasında yer alır.

    Hamada: 1- Rüzgârın etkili olduğu yerlerde ufalanmış materyal tamamen aşınır, çıplak kaya yüzeyleri ortaya çıkar, böyle alanlara verilen isim.Kaya Çölü. 2- Afrika'da taşlardan oluşan çöllere verilen isim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü