Eğitim Sitesi

Aksesuar Nedir? Aksesuar Hakkında Kısaca Bilgi

Aksesuar Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Aksesuar:

Tiyatro sahnesinde kullanılan eşya. Dekor için yararlanılan nesneler.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Aksesuar:

Bitki, abajur, vazo vs. gibi küçük dekorasyon objeleri.

 

Sanat Terimi Olarak Aksesuar:

Sanat eserinde ikinci derecede kalan şeyler, detay, ayrıntı.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Aksesuar:

Bir aletin temel fonksiyonunun görülmesi ile ilgili bulunmayan fakat onun fonksiyonuna ayrı bir kolaylık veya özellik kazandıran ilâve parçalar.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Aksesuar:

Çevre düzeni ve/veya kostümde tamamlayıcı unsur olarak bulunan veya dansçı tarafından fiilen kullanılan; kullanım şekline göre dekor ya da kostüm tasarımının parçası kabul edilen nesne veya şey.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Poetika: Aristotales'in İÖ 363-360 yılları arasında yazdığı, şiir, dram sanatı ve epik konularını içeren ve dramatik yapıtın kurallarını öneren yapıtı. Bu kitabın komedya üzerine olan bölümü ele geçmemiştir.

    En Suite: Kesintisiz seride. Büyük ticari şehir tiyatroları gösteri masraflarını mümkün olduğu kadar düşük tutabilmek için kasa gelirlerini arttırarak prodüktörün yatırımını olabildiğince kısa sürede karşılayabilmek amacıyla seyircinin rağbetinden en iyi biçimde yararlanmak için en suite bir sahnelemeyi oynarlar.En suite oyun planının karşılığı repertuvar oyun planıdır.

    Tiyatro: Tiyatro, sahne eseri (oyun), eserin oynanma sanatı ve oyunun oynandığı yer anlamlarına gelmektedir. Trajedi, komedi, dram gibi sahnelenme amacıyla kaleme alınan edebî türlerin hepsine birden tiyatro dendiği gibi, bu türlerde verilen eserlerin oyuncular tarafından sahnede canlandırılması sanatına ve sahnelenme mekânına da tiyatro denmektedir.

    Işık: Yönetmenin, sahnenin ya da salonun aydınlatılması için verdiği buyruk .

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü