Eğitim Sitesi

Akika Kurbanı Nedir? Akika Kurbanı Hakkında Kısaca Bilgi

Akika Kurbanı Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Akika Kurbanı:

Çocuğun doğumundan yedi gün sonra başındaki tüyleri tıraş edip adını koyduktan sonra Allah'a şükür için kesilen kurban.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum: İnsan oğlunun ortaya çıktığı zaman başlayan ve mülkiyet kavramı ortaya çıkana kadar devam eden dönemin adıdır. Bu dönemde toplumda mutlak eşitlik vardı ve mutlak demokrasi uygulanmaktaydı. Topluluğun en yaşlı üyesi ya da üyeleri topluluğa önderlik yapmaktaydı. Mağaralar, ağaç kovukları ve kulübeler zamanın barınaklarıdır. Ateşin denetlendiği, ok, yay ve tekerleğin kullanıldığı, anaerkilliğin egemen olduğu, sömürünün olmadığı bu dönem insanlığın toplum yapısının ilk basamağını oluşturur.

    İstila: 1. Bir ülkenin topraklarını silah zoruyla ele geçirme. 2. Bir yeri ele geçirme.

    Marksizm (Bilimsel Sosyalizm): XIX. yüzyıl ortalarında Marks ve Engels'in geliştirdikleri tarihsel, toplumsal ve düşünsel görüşe dayalı devrimci siyasal harekettir. Kapitalizmin yok olacağı ve yerine sosyalizmin geçeceğini ileri süren bu öğreti ilk kez 1917 Devrimi ile Rusya'da uygulama alanı bulabilmiştir.

    Takvim: Zamanı gün, ay, yıl olarak belirli bölümlere ayırma yöntemidir. Takvim: Zamanı, gün, ay ya da yıl gibi uzun süreli dönemlere bölen çizelgelere de takvim denir. Takvimlerin hazırlanmasında ay ve güneşin hareketleri esas alınmıştır. Dolayısıyla takvimle uğraşan toplumlarda astronomi bilimi gelişmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü