Eğitim Sitesi

Akademik Benlik Tasarımı Nedir? Akademik Benlik Tasarımı Hakkında Kısaca Bilgi

Akademik Benlik Tasarımı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Akademik Benlik Tasarımı:

Öğrencinin akademik yönü baskın olan bir işte başarılı olacağına inanma ve güvenme derecesi. Kişinin hangi özel ya da genel alana kabiliyeti terimlersözlüğü.com olduğunun farkında olması. Öğrencilerin akademik yönü baskın olan bir işte başarılı olacağına inanma ve güvenme derecesi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Dal: Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında uygulanan bir alan altında belirli konularda uzmanlaşmaya yönelik bilgi, beceri, tutum, davranış gerektiren ve istihdam imkânı sağlayan işkollarından her biri.

    Yapılandırmacılık: Bireylerin öğrendikleri bilgiyi nasıl yapılandırdıklarının ortaya koyan ve bilgiyi temelden kurmaya dayanan yaklaşım.

    Yüksek Lisans: Lisans diplomasıyla doktora arasındaki akademik derece. (Bilim uzmanlığı, master, yüksek mühendislik, yüksek mimarlık) Bir lisans öğretimine dayalı en az iki yarı yıl süren 12 kredilik eğitim-öğretim ve alanla ilgili araştırmanın sonuçlarını ortaya koyacak bir tez gerektiren yükseköğretimdir.

    Gerçekçi Eğitim: Öğretim etkinliklerinde gerçekler üzerinde durulmasını ya da gerçeklerin anlatılmasını öngören, eğitimin ereğini, doğrulanabilen bilgilerin aktarılması ve açıklanması biçiminde düşünen ve bu nedenle gözleme, deneye ve kişisel çalışmalara önem veren eğitim görüşü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü