Eğitim Sitesi

Âhâd Haber Nedir? Âhâd Haber Hakkında Kısaca Bilgi

Âhâd Haber Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Âhâd Haber:

Meşhur hadislerin şartlarını haiz olmayan hadis veya haber. Bazılarına göre; Tevatür derecesine ulaşmamış olan haber veya hadis. Ahâd Hadîs.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Asrı Saadet (Asrısaadet): Hz. Muhammed’in peygamberlik görevini yaptığı ve varlığıyla şereflendirdiği devir. Kur’an-ı Kerim’in indiği, bütün insanlığa rahmet ve örnek olarak gönderilen Hz. Peygamber’in yaşadığı, sahabelerini eğitip yetiştirdiği, insanları İslam dinine davet ettiği ve İslam’ın en güzel biçimde yaşandığı zaman.

    Hadis: 1-Hz.Peygamberin sözleri veya O'nun fiil ve onaylarının sözle ifadesine denir. 2-Bu söz ve davranışları inceleyen bilim.

    Hurâfe: Akla ve ilme aykırı olan ve hiçbir temeli bulunmayan batıl inançlar ve uygulamalardır. Dine sonradan girmiş uydurma, boş inanç. Çarpık davranış biçimlerini ifade eden hikâyeler.

    Harem: 1. Korunan yer, korunan şey, yasak bölge. 2. Herkesin girmesine izin verilmeyen, saygıdeğer ve kutsal yer. 3. Hac ve umre için ihrama girilen yerlerden itibaren Mekke’de Kâbe’ye doğru olan kısım, Kâbe ve çevresi. 4. Mekke ve Medine’nin sınırları, Hz. Peygamber tarafından belirlenen çevresi. 5. Erkeğin hanımı, eşi. 6. Müslümanların evlerinde yabancıların girmesi yasak olan, kadınlara ayrılmış daire veya bölüm. 7. Eski saray ve konaklarda kadınlara ayrılan bölüm, daire.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü