Eğitim Sitesi

Ağ-Ağ Arabirimi Nedir? Ağ-Ağ Arabirimi Hakkında Kısaca Bilgi

Ağ-Ağ Arabirimi Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Ağ-Ağ Arabirimi:

(Network-to-Network Interface/NNI) Frame Relay Servisi veren ağlar arasındaki bağlantıları tanımlar. Bu tanım Frame Relay Servisinin dünya çapında verilmesine olanak sağlar.Frame Relay yüksek hız ihtiyacından dolayı öncelikle LAN-WAN-LAN bağlantısında uygulama alanı bulduğu için LAN bağlantılarına uygun PVC desteğine dayalıdır.Uzlaşmaya varılan bu iki uygulama dışında şu konular üzerinde çalışmalar devam etmektedir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    And: Ve.

    Bot: 1. Bot kelimesi robot kelimesinden türetilmiştir. Bir bot programı bağımsız olarak otomatik işleri gerçekleştirebilmektedir. Bot arama motorlarında kullanılan, web siteleri hakkında bilgi almak için kullanılanlar gibi masum olabilir. Fakat bot aynı zamanda daha farklı zararlı eylemlerin gerçekleştirilmesi için de kullanılabilir. Örneğin, bot bilgisayarınızdaki tüm bilgiye ulaşmak ve diğer kişi veya kurumlara karşı suç içeren eylemlerde kullanılabilir. 2. Sohbet amaçlı bir IRC kanalı üzerinde dinleme ve cevaplama programları için oraya özgü (o kanalın jargonuna ait) terim.

    JAVA: Sun Microsystems'in ürettiği kolay kullanılır, güvenli, nesneye dayalı ve güçlü bir programlama dilidir. HTML dili ile beraber kullanılan JAVA, daha çok HTML sayfasına görsel efektler katmak ve kolay kullanım sağlamak için kullanılmaktadır.

    Beyaz sayfalar: Internet kullanıcılar hakkında temel bilgiler içeren bazı veri tabanlarını desteklemektedir. Bu veritabanlarında kişiler hakkında sorgulama yapmak mümkündür. Telefon defterine benzer bir işlev yerine getirdikleri için bunlara "beyaz sayfalar" (white pages) adı da verilmektedir. Knowbot, WHOIS. Bezier curves Manuel ortamda pistole cetveli ile oluşturabileceğiniz düzgün eğilimli hatların, bilgisayar ortamında oluşturulmasını sağlayan ve eğilimli noktalardan meydana gelen çizgiler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü