Eğitim Sitesi

Afaroz Nedir? Afaroz Hakkında Kısaca Bilgi

Afaroz Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Afaroz:

Kişiyi dinden çıkarma cezasıdır. Aforoz edilen kişi ile toplum bütün ilişkilerini keserdi. Kral bile aforoz edilebilirdi.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Lale Devri: 1718 Pasarofça Antlaşması ile başlayan, 1730 Patrona Halil İsyanı'na kadar süren ve Avrupa'daki gelişmelerin takip edilmeye başlandığı döneme Lale Devri denir. Lale Devri'nin Padişahı: III. Ahmet Sadrazamı: Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Ünlü Şairi: Nedim'dir. Lale Devri tabirini ilk defa “Yahya Kemal Beyatlı” kullanmıştır.

    İnkılap: Bir halden başka hale dönüşme, biçim değiştirme, devrim anlamına gelir. Diğer taraftan, inkılap, toplumların çeşitli alanlarda, toplumun ihtiyaçlarına göre birtakım düzenlemelerle birlikte yeni bir düzen getirmesidir. Atatürk inkılapçılığı; toplumsal ihtiyaçları karşılamak için kurallar koymayı, düzenlemeler yapılırken izlenecek yol ve yöntemler belirlemeyi öngörür.

    Urduca: Pakistanda konuşulan resmi dil.

    Ültimatom: Bir devletin başka bir devlete herhangi bir kunuda verdiği ve hiçbir tartışmaya ya da karşı çıkmaya yer bırakmaksızın, tanıdığı süre içinde isteklerinin yerine getirilmesini bildirdiği, içinde savaş tehdidi bulunan nota.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü