Eğitim Sitesi

AF Nedir? AF Hakkında Kısaca Bilgi

AF Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak AF:

Auto-focus. Kameralarda netliğin otomatik olarak sağlanmasıdır.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Af:

Kaynağını Anayasa’da bulan, teknik yönleri bakımından ceza kanunlarında düzenlenen; bazen kamu davasını düşüren veya kesinleşmiş bir ceza mahkûmiyetini bütün kanuni sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldıran, bazen de kesinleşmiş bir cezanın sadece kısmen ya da tamamen infazını önleyen veya başka bir cezaya dönüştüren, TBMM ya da Cumhurbaşkanı tasarrufudur.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Exterpolation: Bilinen iki noktanın dışındaki bilinmeyen üçüncü noktanın bulunmasına dayalı matematiksel işlem türü. Tersi, İnterpolasyon'dur.

    ACTV: Klasik televizyonlardan biraz daha iyi resim kalitesi olan HDTV sistemine geçiş olarak kabul edilen TV yayın sistemi.

    Ortada Adam Saldırısı: Saldırganın kendisini müşteri ile servis arasında konumlandırdığı saldırı çeşididir. Bu tip saldırılarda saldırgan müşteriye kendisini servis olarak, servise ise müşteri olarak tanıtmaktadır. Saldırgan bu şekilde ortada yer alarak müşteri ve servis arasında akan bilgiyi gözetleyebilmekte veya değiştirebilmektedir.

    Klavye Kaydedici: Klavye kaydedici klavyedeki hangi tuşlara basıldığını kaydeden bir programdır. Gelişmiş klavye kaydediciler fare hareketlerini ve ekran görüntüsünü resim dosyası olarak kaydedebilmektedir. Klavye kaydedici daha sonra tuttuğu kayıtları fark edilmeden kötü niyetli kişilere e-posta veya diğer yollarla göndermektedir. Klavyeler kaydediciler casus yazılımların bir çeşididir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü