Eğitim Sitesi

Adi ishal (Dizanteri) Nedir? Adi ishal (Dizanteri) Hakkında Kısaca Bilgi

Adi ishal (Dizanteri) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Adi ishal (Dizanteri):

İlkbaharda arıların faaliyete geçtiği sıralarda görülür. İshale yakalanmış arılar, koyu sarı, yapışkan, sulu ve pis kokulu bir pislik çıkarırlar. Uzun zaman içeride kapalı kalmak, arıları ekşimiş veya bozulmuş şuruplarla beslemek, rutubet, soğuk veya kışın kovanlarda yeter derecede bal bulunmaması dolayısıyla arıların polenlerle beslenmeleri hastalığı meydana getiren başlıca nedenlerdir.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Sıkma bal: Bkz. Pres bal.

    Oğul yüksüğü: Arıların oğul verme amacıyla peteklerin kenar kısımlarında, ana arının buralara yumurta bırakması durumunda ana arı memesine dönüştürmek üzere çok sayıda yaptıkları petek gözleri.

    Formik asit (Karınca asidi): Organik asittir. Özellikle arıcılığı gelişmiş ülkelerde organik bal üreticileri tarafından, varroa zararlısı için yaygın olarak kullanılmaktadır. İlkbaharda nektar akımı döneminden dersimiz.com en az 15 gün önce ve sonbaharda bal hasatından sonra kullanıldığında bal ve bal mumunda kalıntı bırakmadığı araştırmalar sonucu belirlenmiştir. Kullanımı arıcı için tehlikeli olabileceğinden, güvenlik tedbirleri alınarak kullanmak gerekir.

    Arı dansı: İşçi arıların temizlik, alarm, mesaj ile gıda kaynakları ve oğulların yeni yerleşim yerlerinin bildirilmesi gibi amaçlarla birbirleriyle iletişim kurmak için petek üzerinde yaptıkları belirli ve özel bir takım hareketler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü