Eğitim Sitesi

Adenin Nedir? Adenin Hakkında Kısaca Bilgi

Adenin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Adenin:

1. Adenin timin protein çiftinin bir azotlu bir bileşeni.

2. Enerji iletiminde önemi olan nükleik asit ve nükleotidlerin adenozin tri fosfat (ATP), adenozin di fosfat (ADP), adenilik asit (AMP) bileşeni.

3. Nükleik asitlerin yapılarında bulunan azotlu bir pürin bazıdır. Adeninin yapısına katıldığı bazı moleküller; ATP, ADP, AMP, NAD, NADP vb.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Adenin:

Nükleik asitlerin yapısında bulunan çift halkalı organik bir baz. A harfiyle ifade edilir. Adenin yapısına katıldığı bazı moleküller ; ATP, ADP, AMP, NAD, NADP vs.

 

Genetik Terimi Olarak Adenin:

Adenintimin protein çiftinin bir azotlu bir bileşeni.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Adenin:

Pürin grubundan azotlu bir organik bileşik (Adenintimin protein çiftinin bir azotlu bir bileşeni.)

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Entropi: İş yapmaya uygun olmayan dağınık enerji durumudur.

    Oksijenli solunum: Besinlerin oksijen ile parçalanarak (yakılarak) hücrede enerji (ATP) elde edilmesine oksijenli solunum denir.

    Kan Uyuşmazlığı: Hamilelikte annenin Rh(–), bebeğin Rh(+) olması durumunda annenin kanındaki Rh antikorlarının plasentadan bebeğin kanına geçerek bebeğin alyuvarlarını çökeltmesi olayına kan uyuşmazlığı (eritroblastosis fetalis) denir.

    Labirintodon: Soyu tükenmiş Amfibi'lerin alt sınıfının bir üyesidir. Bunlarda diş minesi karmaşık bir şekilde dentin içine girmiştir. Karada yaşayan ilk omurgalılar ve günümüzdeki Amfibi ve Reptil'lerin ataları bu gruba girer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü