Eğitim Sitesi

Açılır Menü Nedir? Açılır Menü Hakkında Kısaca Bilgi

Açılır Menü Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Açılır Menü:

Menüden içerik seçilebilen sistem. Kullanıcı menüyü tıkladığında, açılan listede link seçenekleri görüntülenir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Back Link: Bir siteden diğerine verilen bağlantıdır, linktir. Örnek : dersimiz.com sitesinden dosyabak.com sitesine link var ise dersimiz.com sitedeki link dosyabak.com sitesinin back linkidir.

    İndex: Listelenme. Sitenizin ve alt sayfalarınızın arama motorlarında listelenmesi. Google'da sitenizin hangi sayfalarının listelendiğini görmek için site: siteadi.com şeklinde arama yapabilirsiniz.

    SEO: Search Engine Optimization. Arama motoru iyileştirmesi (optimizasyonu). Web sitelerinin günümüzde en önemli reklam ve pazarlama araçlarından olduğu düşünülürse SEO'nun da bu araçtan en iyi şekilde yararlanma alt aracı olduğu söylenebilir. SEO, Google gibi arama motorlarında çeşitli kelimelerde arama yaptığımız zaman web sitemizi ilk sayfalarda çıkartma tekniğidir.

    Tag: Etiket. SEO içinde de kullanım alanı olan web kodlamada biçemleri, kodları. Mesela web tasarımda head bölümü içine yerleştirilen ve meta tag'ları denilen description (açıklama), title (başlık) ve keyword (anahtar kelime) biçimleri / kodları tag diye adlandırılır ve SEO'da önemlidir. Bu tag'lar çoğunlukla HTML kodlarıdır. Diğer tag'lar : h (başlık) tag'ları, strong ve em tag'ları, görsellerdeki alt ve title tag'ları, rel gibi mikroformat tag'ları vb.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü