Eğitim Sitesi

Açık kompozisyon Nedir? Açık kompozisyon Hakkında Kısaca Bilgi

Açık kompozisyon Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Açık kompozisyon:

Fotoğraf düzlemi üzerinde betimlenen gerçekliğin, gerçekte fotoğrafın sınırları dışında da sürüp giden doğal gerçekliğin bir parçası olduğu izlenimini verecek şekilde düzenlenmesi. (open composition)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Gri Tonlaması: Bir görüntünün sahip olduğu gri tonlarının sayısal olarak miktarı; Yumuşak görüntüde: çok sayıda gri tonu (siyahsız ve beyazsız), normal görüntüde: görüntü sanki noktalardan oluşmuş izlenimine kapılır.

    Time-Lapse: Belli aralıklar ile yapılan bir seri çekim modunu ifade eder. Mesela bir çiçeğin sabah açılmasını bu mod ile seçtiğiniz zaman aralıklarına göre kare kare yakalayabilirsiniz. Bu modda yapılan ardıl çekim aralıklarını siz seçiyorsunuz. Buna göre saatte 60 kare çekim de mümkün, 15 kare çekim de.

    Işık Yumuşatıcı: Işığı yayan ya da yumuşatan her türlü malzemeye verilen genel ad. Işık yumuşatıcısı ışık kaynağına yaklaştıkça yumuşatma etkisi azalır.

    Underexposure: Bir kameranın normal pozlamanın altında yani karanlık bir şekilde hatalı pozlama yapmasına denir. Ki bunun sebebi CCD ye yeterli ışık kaynağının gidememesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü