Eğitim Sitesi

Açığa Satış Nedir? Açığa Satış Hakkında Kısaca Bilgi

Açığa Satış Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Açığa Satış:

Sahip olunmayan menkul kıymetlerin ödünç alınmak sureti ile satılmasıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Federal Fon Oranları: (Federal Funds Rate) Amerika Birleşik Devletleri'nde finansal kurumların gecelik bazda borçlanmalarını gerçekleştirdikleri piyasa faiz oranıdır. Para politikası uygulamasında temel gösterge niteliğinde olduğundan ABD Merkez Bankası'nın yakın gözetimi altındadır. ABD Merkez Bankası bu piyasada oluşan günlük "Federal Funds Rate" lerin kendi açıkladığı orana uygun seyretmesi amacıyla açık piyasa işlemleri yoluyla piyasadaki günlük rezerv (kullanılabilir fon) miktarını ayarlar. Örneğin, bu piyasada oluşan faizler kendi hedef oranın altında ise, diğer bir deyişle piyasada fon fazlası varsa, bu miktarı açık piyasa işlemleri ile piyasadan çeker.

    Yönetilen Dalgalı Kur Rejimi: Resmi bir kur hedefi olmaksızın döviz kurlarının serbest olarak piyasada belirlendiği, ancak otoritelerin piyasaya döviz satmak ya da piyasadan döviz almak suretiyle kurlara müdahale edebildiği kur rejimidir. (Managed Floating Exchange Rate Regime)

    Teşebbüs Sermayesi: Yeni ve olasılıkla da riski yüksek bir teşebbüse yapılan yatırım.

    Sermaye Piyasası (Capital Market): Bir yıldan uzun vadeli yatırım araçlarının ihraç edildiği ve işlem gördüğü piyasalardır. Hazine tarafından kontrol edilen piyasadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü