Eğitim Sitesi

Zorunlu Deprem Sigortası Nedir? Zorunlu Deprem Sigortası Hakkında Kısaca Bilgi

Zorunlu Deprem Sigortası Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Zorunlu Deprem Sigortası:

Yapının sahibinin olası deprem hasarının tazmini için, yaptırılması zorunlu olan sigorta.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Zorunlu Deprem Sigortası:

Mesken, ev, bağımsız bölüm nitelikli yerlerin, depreme karşı, yetkili sigorta şirketleri tarafından sigortalanmasıdır. Tapu sicil müdürlükleri yapacağı tapu işleminde bu sigortanın yapılmış olduğunu aramak ve poliçe numarasını düzenleyeceği resmi senedin uygun bir yerine yazmak zorundadır.

 

Deprem Terimi Olarak Zorunlu Deprem Sigortası:

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler ile doğa kaynaklı afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya sağlanan kredi ile yapılan meskenlerde depremin doğrudan neden olduğu maddi zararlar ile deprem nedeniyle ortaya çıkan yangın, infilak, dev dalga (tsunami) ve yer kayması sonucu oluşan maddi zararların, belirlenen sigorta bedeline kadar Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından teminat altına alındığı zorunlu sigorta.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Kermen: Kale, germen.

    Çelik Hadde Mamulleri: Çelik kullanılacağı yere göre çeşitli hesaplamalar sonucu çıkacak gerilmeleri en ekonomik biçimde karşılayacak şekil, kesit ve boyutlarda imal edilir. Fabrikalarda yapılan bu şekillendirmeye haddeleme, elde edilen şekillendirilmiş çeliğe de hadde mamulü denir. Hadde mamulleri dört kısma ayrılır: profiller, lamalar, levhalar, diğer gereçler. Profiller: Profiller standartlarda belirlenmiş şekil ve boyutlardaki çeliklerdir. Lamalar: Dikdörtgen kesitli çeliklerdir. Levhalar: Düz, silindirik ve oluklu olarak imal edilir. En çok kullanılanı düz levhalardır.Kalınlıkları 0.45 - 6 mm arasında olan düz levhalara saç denir.

    Balast: 40-110 mm çapında kırmataş.

    Aksiyal Tip Aspiratör: Genellikle pencereye monte edilerek kullanılan tipteki aspiratörler; mutfaklarda, banyolarda, ofislerde ve iş yerlerinde yemek kokularının, sigara dumanının, istenmeyen koku ve kirli havanın tahliyesinde kullanılır. Kapakları sayesinde kullanılmadıkları sürece dış hava ile teması kesilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü