Eğitim Sitesi

Zonklayan Yıldız Nedir? Zonklayan Yıldız Hakkında Kısaca Bilgi

Zonklayan Yıldız Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Zonklayan Yıldız:

Yürek gibi şişip büzülerek atan bir değişen yıldız.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Uzay Bilimleri: Uzay çalışmaları Dünya atmosferinin dışında insanlı ya da insansız uzay araçları ile yürütülen araştırmalardır. Bu araştırmalarda temel bilimler ve teknolojiden destek alınır. Uzay bilimlerinde bilinmeyenin araştırılmasıyla Dünya dışında insanlığa yararlı olabilecek bilgilere ulaşılabilmektir. Uzay bilimleri, evreni inceleyen değişik bilim dallarının hepsini birden ifade eder. Astronomi bilimi; matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimler ile ilişkili çalışmalarını sürdürür. Dünya ve Dünya atmosferi dışında evrenin geriye kalan kısmı uzay bilimlerinin konusunu içerir. Uzay bilimlerinin alt dalları son yıllarda önemli ölçüde geliştiğinden şimdilerde bu alt dalların hepsi kendi başlarına bir bilim dalı olarak dikkate alınmaktadır. Bu bilim dallarını şöyle sıralayabiliriz: 1. Astronomi 2. Astrofizik 3. Kozmoloji 4. Yıldız Bilimi 5. Dünya Dışı Gezegen Bilimi 6. Astrobiyoloji 7. Uzay Araçları ve Yolculuk Bilimi 8. Uzay Koloni ve Savunma Bilimleri

    Molekül: İki ya da daha çok atomun bileşik oluşturmasıyla oluşan atom topluluğu.

    Gün Dönümü: Gecelerin uzamadan kısalmaya (22 Aralık), ya da kısalmadan uzamaya (22 Haziran) dönmesi olayı bu dönmenin olduğu tarih.

    Spektrum: Işık bir prizma yada kırınım ağı yardımı ile yayıldığında oluşan renkli bant. Bir cismin farklı dalga boylarında yaydığı ışınım enerjisi. Işınım tayfı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü