Eğitim Sitesi

Ziyabey-98 Nedir? Ziyabey-98 Hakkında Kısaca Bilgi

Ziyabey-98 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Ziyabey-98:

Sapları orta uzunlukta, Kılçıklı, beyaz başaklı, Daneler yumurta şeklinde ve beyazdır. 1000 tane ağırlığı 35-40 gramdır. Yapay ve doğal koşullarda, sarı pasa, sürmeye ve rastığa dayanıklı, kara pasa ise hassas ekmeklik beyaz buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Doğankent-1: Saplar 80-100 cm uzunluğunda, başaklar beyaz kılçıklıdır. Daneler beyaz renkli, oval yapılıdır. 1000 tane ağırlığı 39-40 gr olup, yumuşak yapıdadır. Kışa, kurağa ve yatmaya karşı dayanıklı, Sürme, rastık ve paslara mukavemeti iyi ekmeklik buğday çeşidi.

    Ağrı S093: Saplar 70-75 cm uzunluğunda, Başakları kılçıklı, taneleri beyaz renkli, oval ve serttir. Kışa mukavemeti orta, kuraklığa mukavemeti iyidir. Yatmaz. orta erkencidir. Gübreye reaksiyonu iyi, sürme, rastık ve paslara karşı mukavemeti iyi olan ekmeklik buğday çeşidi.

    İşçi Sigortası: İşçilerin yaşlılık, hastalık vs. gibi bedensel güçsüzlük durumlarında aç kalmamaları için yasalarla kurulan sigorta.

    Basri Bey-95: Sap orta boylu(85 cm), kılçıklı olup, kılçık rengi beyazdır. daneleri beyaz renkli, orta uzunlukta, 1000 tane ağırlığı 36-39 gr'dır. Sulu alanlar için geliştirilmiş bir çeşittir. Kurağa ve soğuğa hassastır. Sarı ve kara paslara dayanıklı, kahverengi pasa hassas olan ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü