Eğitim Sitesi

Zigıl Nedir? Zigıl Hakkında Kısaca Bilgi

Zigıl Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Zigıl:

Jaluzi,stor gibi perdelerin hareketli kanatlar üzerinde sallanmasını engelleyen telli sistem.

 

Perdecilik Terimi Olarak Zigıl:

Jalûzi veya stor perdeleri eğimli alanlarda ve açılır kanat içlerinde sarsıntıdan etkilenmesini ve ses yapmasını engelleyen çelik tel gergili kenar kılavuzları. Genelde eğimli, hareketli pencere ve teknelerde kullanılırlar. Jaluzi perdelerin hareketli kanatlar üzerinde sallanmasını engelleyen telli sistem.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Süzgeçler: Düz (teras) çatılarda ve/veya balkonlarda yağmur suyunu uzaklaştırmaya yarayan yapay gözenekli ve örtü kaplamaları ile uyumlu elemanlardır. - Dik inişli süzgeçler: Düz (teras) çatılarda yağmur suyunu düşey olarak yüzeyden yağmur iniş borusuna bağlayan elemanlardır. - Parapet çıkışlı süzgeçler: Düz (teras) çatılarda yağmur suyunu parapet dibinden yatay veya eğimli olarak yağmur iniş borusuna bağlayan elemanlardır.

    İspanyolet: Pencere kanatlarını kapadıktan sonra sürgülemeye yarayan ve ortasında düzeni işleten kolu bulunan demir sürgü.

    Kapı: Bir yapıda mahaller arasında geçişi sağlayan yapı elemanı. Kapılar yapıldıkları yere göre iç ve dış kapılar olmak üzere ikiye ayrılır. Yapıldıkları malzemeye göre ise ahşap, metal, PVC gibi çeşitlere ayrılmaktadır.

    Dişli Döşeme: Nervürlü döşeme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü