Eğitim Sitesi

Zehirlenme Nedir? Zehirlenme Hakkında Kısaca Bilgi

Zehirlenme Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Zehirlenme:

Bir zehrin vücutta emilmesiyle ortaya çıkan belirtileri anlatan genel terim. Görece küçük miktarlarda kimyasal ya da biyokimyasal etki gösteren zehir, süresi ve ağırlığı değişebilen bir hastalık haline ya da ölüme yol açar.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Zehirlenme:

Vücutta toksik maddelerin oluşturduğu durum.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Kolajen: Doku hücrelerinin arasındaki boşlukları dolduran, esnek protein.

    Vertigo: Genel anlamda baş dönmesi, hareket duygusu demektir. Ancak tansiyon düşmesi ile ilgili baş dönmeleri bu kapsamda değildir. Vertigodan kastedilen labirentit, iç kulak iltihabı, Meniere hastalığı gibi durumlarda olan baş dönmesi hissi Vertigo diye adlandırılır.

    Larva: Tırtıl, kurtçuk.

    Doğum Kontrolü: Doğum kontrolü, doğurganlık yaşındaki kadınların hamile kalmasını önleyen, hamilelik olasılığını azaltan ya da istedikleri zaman çocuk sahibi olmalarını sağlayan çeşitli yöntemlerin tümüne birden verilen addır. Bu yöntemlerden aile planlaması amacıyla hem kadın hem de erkek yararlanabilir. Doğum kontrol uygulaması birçok kültür ve dini inançlarda siyasi ve etik tartışmalara yol açmaktadır. Bu karşıtlık farklı şekillerde kendini göstermektedir. Bazı çevreler cinsellikten kaçınma dışında tüm yöntemlere karşı çıkarken, bazıları doğal olmayan yöntemler olarak niteledikleri kondom, doğum kontrol hapı kullanımı gibi yöntemleri eleştirerek, sadece doğal yollardan korunma yöntemlerini (geri çekilme, takvim) kabul etmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü