Eğitim Sitesi

Zanaat Nedir? Zanaat Hakkında Kısaca Bilgi

Zanaat Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Zanaat:

Pratik bilgi ve el ustalığı ile yapılan iş.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Zanaat:

1. El ustalığı isteyen işler.

2. İnsanların maddeye dayalı ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte tecrübe ve ustalık gerektiren iş.

 

Tarih Terimi Olarak Zanaat:

İnsanların maddeye dayalı ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte tecrübe ve ustalık gerektiren iş. El ustalığı isteyen işler.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Zanaat:

İnsanların maddeye dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim, beceri ve ustalık gerektiren iş, sınaat.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Zanaat:

İnsanların maddeye dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim ve ustalık gerektiren iş.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Zanaat:

Daha çok teknik yeteneğe ve el ustalığına dayanan üretim biçimi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Kunduru 414/44: Uzun boylu, kışa, kurağa, yatmaya ve sürmeye orta dayanıklı, paslara dayanıksız, bin dane ağırlığı 50 gram civarında, makarnalık kalitesi orta, sert kehribar renkli makarnalık buğday çeşidi.

    Gerek 79: Eskişehir Zirai Araştırma Enstitüsünce tescil edilmiş, kırmızı kılçıklı, çıplak kavuzlu, kışa, kurağa, yatmaya, sürmeye dayanıklı, verimli, dane dökmeyen, Orta Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kışları ılık geçen yerlerinde yetiştirilen, bin dane ağırlığı 35 gram civarında olan beyaz yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

    Gün-91: Sap 90-100 cm uzunluğunda, başakları Beyaz kılçıklı, daneler, küçük, kırmızı renkli, camsı oval yapıda, Kışa ve kurağa dayanması iyi, Sürme, rastık, kahverengi ve kara pasa karşı dayanması orta, Sarı pasa toleranslı ekmeklik kırmızı sert buğday çeşidi.

    Çimlenmiş Dane: Çimlenme evresini tamamlamış tane.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü