Eğitim Sitesi

Zanaat Nedir? Zanaat Hakkında Kısaca Bilgi

Zanaat Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Zanaat:

1. El ustalığı isteyen işler.

2. İnsanların maddeye dayalı ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte tecrübe ve ustalık gerektiren iş.

 

Tarih Terimi Olarak Zanaat:

İnsanların maddeye dayalı ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte tecrübe ve ustalık gerektiren iş. El ustalığı isteyen işler.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Zanaat:

İnsanların maddeye dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim, beceri ve ustalık gerektiren iş, sınaat.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Zanaat:

Pratik bilgi ve el ustalığı ile yapılan iş.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Zanaat:

İnsanların maddeye dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim ve ustalık gerektiren iş.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Zanaat:

Daha çok teknik yeteneğe ve el ustalığına dayanan üretim biçimi.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Mizan: 1. Terazi, tartı, ölçü aleti. Ölçü. 2. tic. Bir tüccarın, ticari durumunu, işinin genel sonucunu gösteren, belirli zamanlarda yaptığı hesap özeti.

    Müttefik: Aralarında antlaşma veya sözleşme olan (kimse veya topluluk), bağdaşlık.

    Devletçilik: Ekonomide devletin vatandaş ile iş birliği içinde çalışmasıdır. Devletin ekonomik hayatın içinde yer almasıdır. Yani gerektiğinde fabrika ve şirket kurup işletmesidir. Bu ilke ekonomiyle ilgilidir. Devletçilik ilkesi, büyük sermaye gerektiren ağır sanayi işletmelerinin kurulması amacıyla uygulamaya konmuştur. Bu sayede demir çelik, dokuma, cam ve şeker dalları kısa sürede kurulmuştur. Devletçilik ilkesi, ekonomik kalkınmanın yanında sosyal ve kültürel kalkınmayı da amaçlar. Devletçilik ilkesi sayesinde temel ihtiyaçlar ülke içinden karşılanır hale gelmiştir. Özellikleri: - Devletin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınmasını amaçlamıştır. - Vatandaşların özel iş yerleri kurmalarını destekler ve örnek olur. - Devlet, ülkedeki ekonomik kaynakları belirler ve işletir. - Ekonomi, yatırım, kamulaştırma bu ilkeyle ilgilidir.

    Mâni: Genellikle birinci, ikinci ve dördüncü dizeleri uyaklı olan, daha çok hecenin yedili ölçüsüyle söylenen halk şiiri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü