Eğitim Sitesi

Yulaf Nedir? Yulaf Hakkında Kısaca Bilgi

Yulaf Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Yulaf:

Daha çok hayvan yemi olarak kullanılan, serin iklim tahılları içinde dünya da ekiliş ve üretim bakımından üçüncü sırayı alan tahıl.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Kırgız-95: Sap 100-110 cm boyundadır. Kılçıklı ve açık kahverengi başaklı, daneleri beyaz renklidir. Geniş adaptasyona sahip kışlık bir ekmeklik buğday çeşididir. Çinko(Zn) eksikliğine oldukça toleranslı olması nedeniyle bu elementin noksanlığının görüldüğü yerlerde ekilebilecek en başta gelen çeşitlerden birisidir. 1000 tane ağırlığı 32-35 gramdır.

    Bakliyat: Yemeklik kurubaklagil veya tane baklagil olarak adlandırılan fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve börülce gibi adlarla bilinen yaş sebzelerin kurutularak meyvelerinden ayrılmış tohumlarına verilen genel ad.

    İkizce-96: Sapları orta uzunlukta, kılçıklı beyaz başaklı, Kırmızı sert daneli, tane şekli yarı yuvarlaktır. Soğuğa ve kurağa dayanımı iyidir. Kıraç, yarı taban ve taban alanlarda verim potansiyeli oldukça yüksektir. Sarı pasa dayanıklı, kara pasa orta hassas, ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

    Canlı (Biyotik) Çevre: Yaşayan organizmanın insan, bitki, hayvan ve mikroorganizmalardan oluşan çevredir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü