Eğitim Sitesi

Yüksek kontrast film banyoları Nedir? Yüksek kontrast film banyoları Hakkında Kısaca Bilgi

Yüksek kontrast film banyoları Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Yüksek kontrast film banyoları:

Yüksek kontrasta sahip (az gri tonlu) görüntülerin elde edilmesi için özel olarak yapılan filmin kimyasal banyo işlemleri. (high contrast films developers)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Yoğunluk filtresi: Işığın renk yapısını değiştirmeden sadece gücünü azaltan gri renkli filtre; ND filtresi.

    Çok Bölgeli Ölçüm: 1. Yapay zekâya sahip bu ışık ölçümü sistemi, fotoğraflanan alanın değişik bölgelerinden yansıyan ışığı ölçerek bu değerler üzerinden algoritmalara dayanarak hesaplamalar yapar. Bu sistemin amacı, çok karmaşık ve farklı ışık koşullarının olduğu durumlarda diğer ölçüm sistemlerine göre daha kesin pozlama değerlerine ulaşılabilmesidir. 2. Fotoğraf makinesinde ışıkölçerin, fotoğraflanan alanın değişik bölgelerinden yansıyan ışığı ölçerek bu değerler üzerinden algoritmalara dayanarak yaptığı hesaplamalara göre ışığı değerlendirdiği, çok karmaşık ve farklı ışık koşullarının olduğu durumlarda diğer ölçüm sistemlerine göre daha kesin pozlama değerleri sağlayabilen ışık ayarı.

    Kart derecesi: Fotoğraf kartının kontrastlık derecesidir. 0-1 derece kartlar yumuşak, 2-3 derece kartlar normal, 4 ve üzerindeki kartlar sert kontrastlıdır.

    PC: Fotoğrafçılıkta çok popüler ve standart olan bir tür flaş bağlantı konnektörünü ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü