Eğitim Sitesi

Yüksek Fırın Gazları Nedir? Yüksek Fırın Gazları Hakkında Kısaca Bilgi

Yüksek Fırın Gazları Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yüksek Fırın Gazları:

Yüksek fırında ham demir üretimi sırasında oluşan yanıcı gazlardır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Puant Tarifesi: Çift terimli tarifeden elektrik alan ve sözleşme gücü 700kw'ın üstünde olan her sanayi abonesinin uyması gereken bir tarife sistemi olup, bu sistemde 06.00-17.00 saatleri arasında normal tarife, 17.00-22.00 saatleri arasında yüksek tarife, 22.00-06.00 saatleri arasında en düşük tarife uygulanır. Bu tarife, sistemde daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyulduğu ve yüksek işletme maliyetlerinin oluştuğu puant saatlerinde enerji alımını kısıtlar mahiyette ve düşük maliyetli üretim yapılan saatlerde ise enerji kullanımını teşvik ederek yük denetimini sağlar.

    Kilitleme: Trafo zati ve hat korumaları ile Bara diferansiyel röle çalışması halinde gerekli açmaları yaptıran ve kapatma devrelerini açan anahtardır. Elle veya motorla kurulabilir.

    İletim Sistemi Sağlayıcısı (İHS): Bağımsız bir İletim Şebekesi ve / veya Tesis ve Teçhizata sahip ve/veya bunları, diğer Kullanıcılara ve/veya ESİ/MAMS'a iletim hizmetleri sağlamak amacıyla işleten, TUISO'dan bağımsız, Lisanslı bir şirket. Bazı belirli durumlarda, bu terim, Yap-İşlet ya da Yap-İşlet-Devret sözleşmesi bulunan ya da imtiyazlı İletim Şebekesi ve/veya Tesis ve Teçhizat sahibi olan ve/veya bu Şebekeyi diğer Kullanıcılara ve/veya ESİ/MAMS'a iletim hizmetleri sunmak amacıyla işleten Lisanslı şirketler anlamına da gelecektir.

    Servis Dışı Etme: Sisteme senkronize durumda olan bir Üretim Grubunun, sisteme bağlanmasını sağlayan devre kesicisinin açılması suretiyle sistem dışı bırakılmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü