Eğitim Sitesi

Yorum Nedir? Yorum Hakkında Kısaca Bilgi

Yorum Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Yorum:

Bir olayı belli bir görüşe göre açıklama, değerlendirme.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Yorum:

Bir müzik yapıtını icra eden şarkıcı, enstrümanist ya da yöneticinin, o yapıtı bestecinin düşünce ve duygularına uygun olarak sunma amacıyla uyguladığı duygusal davranışın ve bilimsel inceleme sonuçlarının tümü.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Belirtme Sıfatı: 1. Adları işaret, soru, belirsizlik ve sayı bakımından belirten sıfat: bu yaz, şu ağaç, kaç gün vb. 2. Varlıkların sayısını, sırasını veya işaret yoluyla yerini belirten ya da onlarla ilgili soru soran kelimelere belirtme sıfatları denir.

    Şart Birleşik Kipi: Basit zamanlı bir eylemin sonuna ek eylemin koşulunun (-se) getirilmesiyle oluşturulan zamana koşul(şart) birleşik zaman denir.

    Şahıs Zamiri: 1. Şahıs gösteren ben, sen, o, bunlar, şunlar, onlar şahıs zamirleridir. 2. Şahıs isimlerinin yerine kullanılan kelimelere şahıs (kişi) zamiri denir.

    Roman: 1- Toplumların ve fertlerin başından geçmiş veya geçmesi mümkün olayları geniş olarak, ayrıntılarıyla anlatan yazı türüne roman denir. Roman; bir hayatı, hayatın akışını değiştiren büyük olayları, insanı ilgilendiren her türlü konuyu işleyebilir. 2- İnsanın veya çevrenin karakterlerini, göreneklerini inceleyen, serüvenlerini anlatan, duygu ve tutkularını çözümleyen, kurmaca veya gerçek olaylara dayanan uzun edebî tür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü