Eğitim Sitesi

Yoğuşma Nedir? Yoğuşma Hakkında Kısaca Bilgi

Yoğuşma Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Yoğuşma:

1-Yoğunlaşma.

2- Gazdan sıvı hâle geçiş.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Yoğuşma:

Bir maddenin ısı vererek gaz hâlinden sıvı hâle geçmesine denir.

 

Kimya Terimi Olarak Yoğuşma:

Bir gaz ya da buharın ısı vererek sıvıya dönüşmesi.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Yoğuşma:

Su buharının sıvı hâle dönüşmesi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Elektrolit: Çözeltide yüklü partiküllere yani iyonlara ayrılan ve çözeltiden elektrik akımının geçmesini sağlayan madde.

    Taksonomist: Canlıların sahip olduğu özelliklerin incelenerek gruplandırılmasına sınıflandırma denir. Bu konu ile ilgili bilim dalına taksonomi, bununla uğraşan bilim insanına taksonomist adı verilir.

    Pinositoz: 1. Hücre zarından doğrudan geçemeyecek kadar büyük moleküllü sıvı maddelerin hücreye alınması. 2. Ökaryot yapıya sahip bazı bir hücrelilerde ve bazı hayvansal hücrelerde büyük moleküllü sıvı (besinlerin veya yok edilecek yabancı) maddelerin, hücre zarından koful oluşturarak hücre içerisine alması. 3. Büyük sıvı moleküllerin pinositik cep oluşturularak hücre içine alınması olayıdır. * Sıvı moleküllerin zara değmesi ile zar içeri doğru çöküntü yaparak pinositoz cebini meydana getirir * Sıvı moleküller pinositoz cebine dolar ve cebin boğumlanması ile pinositik koful oluşur. * Sonrasında sıvı besin sitoplazma içine alınır. Pinositozda oluşan kofullar, fagositozda oluşan kofullardan daha küçüktür. * Kan yoluyla taşınan hormonların ilgili doku hücreleri tarafından alınması genellikle bu yolla olmaktadır.

    Lipaz: 1. Pankreas özsuyu içerisinde bulunan yağ moleküllerini yağ asitleri ve gliserole parçalayan, yağ sindiriminde rol oynayan sindirim enzimi. 2. Lipidleri (yağları), yağ asitleri ve gliserine parçalayan sindirim enzimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü