Eğitim Sitesi

Yıldız Kayması Nedir? Yıldız Kayması Hakkında Kısaca Bilgi

Yıldız Kayması Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Yıldız Kayması:

Meteorlarının atmosfere girerek sürtünmeden dolayı yanması olayı.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Yıldız Kayması:

Kuyruklu yıldızlar, yapısında donmuş halde buzlar, gazlar ve tozlar olan gök cisimleridir. Kuyruklu yıldızlar güneşin çevresinde eliptik yörüngede dolanırlar. Güneşe yaklaştıkça bir miktar buz erir. Bu anda buza karışık halde duran toz ve taş parçaları serbest hale geçer. dersimiz.com Serbest kalan gaz ve ince tozlar güneş rüzgârıyla itilerek kuyruklu yıldızın kuyruk kısmını oluşturur. Kuyruklu yıldızlardan kopan tozlar veya kaya parçaları dünya atmosferine girdiğinde sürtünmenin etkisi ile ısınarak ince bir ışık çizgisi oluşturur. Bu olaya yıldız kayması denir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Coğrafi Bölge: 1- Taşıdığı belirli Coğrafi özellikleri ile çevresinden ayrılan, kendi içinde benzerlik gösteren en geniş coğrafi birimdir. Coğrafi bölgelerin sınırları belirlenirken doğal koşullar, sosyal ve ekonomik özellikler temel alınır. 2- Coğrafya bakımından kendi içinde ana çizgileriyle benzerlik gösteren ve bu özelliğiyle diğer yerlerden ayrılan alan.

    Ekstansif (Geleneksel) Tarım: Az emek ve az giderle yapılan tarım yöntemidir. Modern tarım yöntemleri uygulanmaz, nadas sık kullanılır, birim alandan alınan ürün ve verim düşüktür.

    UNESCO: Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü

    Alçak Basınç Bölgesi: Üzerindeki hava basıncı çevresine göre daha düşük ve genellikle 1010 milibardan az olan bölge.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü