Eğitim Sitesi

Yenilenemeyen (Tükenen) Doğal Kaynaklar Nedir? Yenilenemeyen (Tükenen) Doğal Kaynaklar Hakkında Kısaca Bilgi

Yenilenemeyen (Tükenen) Doğal Kaynaklar Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Yenilenemeyen (Tükenen) Doğal Kaynaklar:

Bir kez kullanıldıktan sonra, bir daha yerine gelemeyen doğal kaynaklardan kendini yenileyemeyen tükenebilir doğal kaynak türü.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Vadi: 1. Akarsuların yataklarını derine ve yanlara doğru aşındırmaları sonucu oluşan ve çoğu zaman içerisinde bir akarsu bulunduran uzun çukurluklara vadi denir. Örnek: Ihlara Vadisi 2. Akarsuyun içinde aktığı, kaynaktan ağıza doğru sürekli inişi bulunan, uzun çukurluklar, içerisinde akmaları için açtıkları değişik şekilli oluklar.

    Göreceli Konum: Dünya üzerindeki bir yerin, çevresine göre ayırt edici özelliklerine göre yerine göreceli konum denir. Dünya üzerindeki bir yerin denizlere, yer altı-yer üstü kaynaklarına, yeryüzü şekillerine, kıtalara, okyanuslara, önemli ulaşım yollarına, siyasi bölgelere ve üretim-tüketim bölgelerine göre yerine göreceli konum denir. Yani bir yerin kendine has özellikleri o yerin göreceli konumu oluşturur.

    Düden: Kalkerli arazide erime ile oluşan daire biçimli kapalı çukurluklara düden denir. Düdenler yer altı sularını birbirine bağlayan kanallardır. Düdenlere halk arasında su çıkan, su batan gibi adlar da verilir.

    Aşırı Nüfus: Belli bir gelişme düzeyinde, kaynaklarla toplam nüfus karşılaştırıldığında, nüfus miktarındaki bir azalmanın yararlı gözüktüğü nüfus hacmi. Bir bölgede ya da ekonomide, nüfusun aşırı yoğunlaştığını gösteren özel terim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü