Eğitim Sitesi

Yeni Medya Nedir? Yeni Medya Hakkında Kısaca Bilgi

Yeni Medya Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Yeni Medya:

İçeriğe herhangi bir yer ve zamanda, sayısal aygıtlar aracılığıyla, isteğe bağlı erişimi sağlayan; kullanıcılara, içerikle ilgili etkileşimli geri bildirim, katılımcılık ve topluluk oluşturma imkanı veren iletim ortamı.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Tarafsızlık: Karşılaşılan durum ve olayları ele alırken herhangi bir kişi, zümre, tutum veya düşünceden yana tercih yapmama, yansız kalma hali.

    Kurgu: 1. Eldeki görüntülerin ve/veya seslerin arasında seçim yapılmasını, bunların çeşitli kurallar dahilinde, sanatsal düşünce, görüntü ve ses sürekliliğini dikkate almak suretiyle, senaryoya ve belli bir anlatıma göre arka arkaya sıralanmasını, gerekirse senaryodaki sıralarının değiştirilmesini, uzunluklarının ve ekranda kalma sürelerinin saptanması. 2. Bir videonun değişik ve yerlerde çekilen bölümlerini bir uyum ve anlam bütünlüğü sağlayarak birleştirme, montaj.

    Görüntü Geçişi: Farklı kameraların ya da görüntü kaynaklarının verdiği görüntüleri birbirine eklemek suretiyle birinden diğerine değiştirerek bir görüntüden diğerine geçmek.

    Ağız: Aynı dil içinde ses, şekil, söz dizimi ve anlamca farklılıklar gösterebilen, belli yerleşim bölgelerine veya sınıflara özgü olan konuşma dili.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü