Eğitim Sitesi

Yaz Uygulaması Nedir? Yaz Uygulaması Hakkında Kısaca Bilgi

Yaz Uygulaması Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yaz Uygulaması:

Anadolu sağlık meslek lisesi öğrencilerinin çerçeve öğretim programları gereği ders kesiminden yeni öğretim yılı başına kadar olan sürede staj esaslarına göre sağlık işletmelerinde yapmakla yükümlü oldukları uygulamalı meslek eğitimi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bağımlı Çocuk: 1. İstenilen yönde gelişebilmek için ana babası ve çevresindeki başka kimseler ile iyi ilişkiler kurmaya gereksinme duyan çocuk. 2. Ana babasından, içinde yaşadığı toplumdan paraca ya da başka türlü yardım bekleyen çocuk. 3. Kendi kendine yetmeyen ve hareketlerinde bağımsız olamayan çocuk.

    Eğitim Yönetimi: 1. Bir eğitim kurumuna ilişkin bütün işlerin denetimi ve yürütülmesi. 2. Okulun, malî ve işletmeyle ilgili konular dışında, öğretmen ve öğrenciler, öğretim programı ve yöntemleri, ders araç ve gereçleri, kılavuzluk, kol etkinlikleri gibi doğrudan doğruya öğretimle ilgili çalışmalarının denetimi ve yürütülmesi.

    Eğitim Maliyesi: 1. Eğitim gelir ve giderlerine ilişkin sorun ve uygulamalarla uğraşan bilgi kolu. 2. Okulların para işlerinin yönetimi.

    Boğumlanma Bozukluğu: Çocuğun, anadilindeki bağımsız ve bileşik sesleri doğru, anlaşılır biçimde çıkaramayışı, genellikle sözcüklerin son seslerini söyleyemeyişi ya da güç sesler yerine kolayına gelen sesleri söylemesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü