Eğitim Sitesi

Yat Turizmi Nedir? Yat Turizmi Hakkında Kısaca Bilgi

Yat Turizmi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Yat Turizmi:

Yat turizmi yat adını verdiğimiz araçlardan yararlanarak deniz kıyı ve çevresindeki olanakları değerlendirmeyi amaçlayan turizm olayı ve ilişkileridir. Yat turizmi, limanlar arasında düzenli yolcu ulaşımını sağlamaktan çok gezi, eğlence, dinlence ve spor amacıyla az sayıda kişinin hizmetine sunulan, görece pek büyük olmayan gemilerle yapılan turistik, ticari faaliyettir. Endüstrinin gelişmesi teknolojideki ilerlemeler ulaşımın kolaylaşması bireylerin zaman ve refah düzeyindeki artış önceleri sadece elit bir kitlenin spor ve eğlence aracı olarak kabul edilen yatçılığın 1960'lı yıllardan itibaren kitleselleştirilmesi ve uluslararası turizm hareketlerinin bir parçası haline getirmiştir. Bu gelişme sonunda sağlanan faydaların başlıcaları: Sakinleşmenin getirdiği monoton ve rutin yaşamdan geçici de olsa uzaklaşmak. Yatçılığın sağladığı doğaya yakınlık imkanlarından faydalanmak. Yat sporunun sağladığı sağlıklı değişimden faydalanarak psikolojik ve fiziksel dinlenme sağlamak. Deniz üzerinde özgürlük duygusunu tatmak, heyecan ve spor şevkini tatmin etmek. Yeni bölgelerde değişik kültürlere sahip insanlarla doğrudan temasta ve kültür alışverişinde bulunmak.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Festival: Niteliği önceden programla belirlenen, kendine özgü ayrıcalığı olan şenlik ya da bir kaç gün süren sanat gösterisi.

    Low Season: Sezon dışı, ölü sezon.

    Twin Double Room: İki,üç veya dört kişinin kalabileceği,iki kişilik iki büyük yatağı olan oda.(Family Room, Double-Double Room)

    Müşteri Hesabı: 1- Hesabı ayrıca çıkacak her bir müşteri veya müşteri grubu için kullanılan kartlardır. Müşteriye fatura edilecek tüm harcamalar bu belge üzerinde toplanır. Eğer bir müşteri iki veya daha fazla oda almışsa veya seyahat acentası aracılığıyla gelmiş gruba dâhil ise her bir kişi veya oda için ayrı bir folyo açılmaz. Sadece grup için bir folio açılır. 2- Hizmet gören ve karşılığında ücret ödemesi gereken kişi için, alacakları izlemek üzere açılmış bulunan hesap.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü