Eğitim Sitesi

Yargı Nedir? Yargı Hakkında Kısaca Bilgi

Yargı Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Yargı:

Yargı: Yasalara göre mahkemece bir olay veya olgunun doğuşuna etken olan sebeplerin de göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi sonucu verilen karar.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Yargı:

Bir şeyin ya da iki şey arasındaki bağıntının gerçekliğini onaylayan ya da reddeden düşünce (Dilde anlatımı önermedir.).

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Vezir-i Azam (Sadrazam): Osmanlı Devletinde Padişahtan sonra en yetkili ve en yüksek devlet memurudur. Devlet memurlarını atama ve görevden alma sadrazamın işidir. Padişahın mührünü özel bir kese içinde taşırdı. Padişah sefere çıkmadığı zaman Serdar-ı Ekrem ünvanıyla orduya komuta ederdi. Günümüz de Başbakan diyebiliriz.

    İnkılâpçılık: İnkılâpçılık köklü değişiklikler, yenilikler yapmak anlamındadır. İnkılâpçılık Türk toplumunun sürekli gelişmeye, yenileşmeye açık olmasını sağlamıştır. İnkılâpçılık ilkesi sürekli yeniyi, iyiyi, güzeli esas almıştır. Özellikleri: - Kurumların sürekli yenilenmesi, çağa ayak uydurması anlamına gelir. - Gelişmesi durmuş olan bütün kurum ve kuruluşları kaldırıp yerine daha yeni ve daha çağdaş olanını getirir. - Bütün yenilikler bu ilke doğrultusunda yapılmıştır.

    Ürün: 1. Doğadan elde edilen, üretilen yararlı şey, mahsul. 2. Eser. 3. Türlü endüstri alanlarında ham maddelerin işlenmesiyle elde edilen şey.

    İslamofobi: İslam dünyasına mensup olan bireylerin maruz kaldıkları ayrımcı muameleye verilen genel isimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü