Eğitim Sitesi

Yararcılık Nedir? Yararcılık Hakkında Kısaca Bilgi

Yararcılık Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yararcılık:

1. Bir işin, bir eylemin doğruluk derecesini o iş ve eylemdeki yararlıkla değerlendiren, yarar ilkesini doğru davranışların ölçüsü olarak kabul eden ve böylece yarar ile ahlak arasında sıkı bir ilişki kuran öğreti.

2. Genel mutluluğa uymayı ahlaksal değerin ölçütü olarak gören öğreti.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Yararcılık:

Genel İktisadi bir öğreti, bir siyaset felsefesi ve toplum teorisi olarak iyinin mutluluk ya da hazza ve dolayısıyla da doğruya eşit olduğu görüşü.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Acıyitimi: Sinir bozukluğu, çok ilâç alma ve donma gibi nedenlerle acı duyumunun bir bölüğünün ya da bütününün yok olması.

    Açık Hava Okulu: Çocukların, temiz havadan ve güneşten bol bol yararlanmalarını sağlamak amacıyla derslikleri ve öteki bölümleri özel olarak yapılmış ve donatılmış olan okul.

    Pekiştirmek: Öğrenilmiş olan bir davranış ya da tepkiyi, dış ya da iç etkilerle güçlendirmek ve bu davranışı ya da tepkinin aynı uyaran karşısında yinelenmesi olasılığını arttırmak.

    Boğumlanma Bozukluğu: Çocuğun, anadilindeki bağımsız ve bileşik sesleri doğru, anlaşılır biçimde çıkaramayışı, genellikle sözcüklerin son seslerini söyleyemeyişi ya da güç sesler yerine kolayına gelen sesleri söylemesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü