Eğitim Sitesi

Yaradancılık (deizm) Nedir? Yaradancılık (deizm) Hakkında Kısaca Bilgi

Yaradancılık (deizm) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Yaradancılık (deizm):

Tanrı'ya inanmakla birlikte, belli bir dinin dogmalarını ve ilkelerini benimsemeyen; Tanrı'nın evreni yarattıktan sonra onu, kendi başına bıraktığını öne süren öğreti.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Dogmatik olma: Eleştiriye, kuşkuya, sorgulamaya kapalı olma.

    Temellendirme: 1. Ortaya atılan görüş ve iddialar için dayanak ve gerekçe bulma faaliyetidir. 2. Bir önermenin, bir kuralın, bir gerekliliğin, kendisini doğrulayacak nedenlerini gösterme, gerekçelerini ortaya koyma. 3. İleri sürülen bir iddia için temel, dayanak, gerekçe verme.

    Banliyö: Genellikle oturma alanı niteliğinde olan, şehir merkezinden uzakta veya sınırlarına yakın yerlerde bulunan şehir yöresi, çevre.

    Seçim: Halkın belirli bir süre için kendini yönetecek vekillerini seçmek üzere oy kullanmasına seçim denir. Demokrasilerde seçimler gizli oy, açık sayım ilkesine göre yapılır. Seçimler sonucu çoğunluğun yönetim hakkı doğar. En çok oyu alan parti ya da partiler iktidar olup kurdukları hükümet aracılığı ile yürütme yetkisini kullanırken, diğer parti ya da partiler muhalefet görevini üstlenerek hükümet çalışmalarını denetler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü