Eğitim Sitesi

Yapımcılık Nedir? Yapımcılık Hakkında Kısaca Bilgi

Yapımcılık Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Yapımcılık:

Konstrüktivizm de denir. 1920'lerde Moskova'da gelişen bir soyut sanat akımı. Sürdürülen soyut sanat tartışmalarında Laboratuvar sanatı anlayışına karşı Üretim sanatı nı savunan sanatçıların düşünceleri doğrultusunda gelişmiştir.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Diadem: Baş çevresine yerleştirilen ince şerit biçiminde taç. Antikite'de alnın hemen üzerinden enseye doğru bağlanan kumaş şerit anlamına da gelir.

    Hayvan Üslubu: Bozkır ya da step uygarlıklarında, Avrasya üslubu, göçer ya da İskit sanatı gibi farklı adlarla da anılan, Macaristan bozkırlarından Gobi Çölü'ne kadar uzanan bir alan içinde göçerlerin oluşturduğu bir üsluptur. Taşınabilir küçük eşyanın bezenmesinde kullanılır.

    Kil: 1- Çapı; 0,005 mm'den küçük olan toprak parçacıkları. 2- Porselen ve seramiğin ana maddesi olan ve hidratlı Alüminyum Sülfat olan yoğrulabilen, kuruduğunda ise kırılmaya karşı direnç gösteren malzeme.

    Dışavurumculuk (Expressionizm): XX. Yüzyılın başlarında izlenimciliğe tepki olarak ortaya çıkan ve sanatçının duygularını renklerle ya da deformasyon yoluyla belirtmesini amaçlayan anlatımcı sanat akımı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü