Eğitim Sitesi

Yanlış renk Nedir? Yanlış renk Hakkında Kısaca Bilgi

Yanlış renk Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Yanlış renk:

Rengin keyfi tahsis edilişini anlatan görüntüler için kullanılan bir terim.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Katlama: Filmin hızını ilerletmek ya da kontrastlığını artırmak için filmin normalden daha fazla geliştirme banyosundan etkilenmesi. (pushed process)

    Aynalı Objektif: 1- Kompakt bir objektif yapısı içerisinde uzun bir odak uzaklığı sağlayan özel bir objektif tipidir. Işığın kat ettiği yolu aynalar yardımıyla bölerek, objektifin boyutları önemli ölçüde küçültülmüştür. Değiştirilemeyen sabit bir diyafram aralığına sahiptir. 2- Yapılışında çeşitli aynaların kullanıldığı objektif türü. Bunlar "katadioptirik" objektifler olarak da anılırlar. Çok büyük odak uzunluklarına, objektifin gövdesini uzatmadan sağlarlar.

    Şipşak: Kolay taşınabilir boyutlarda, lensi değiştirilemeyen ve hazır çekim modlarına sahip, kompakt (compact) fotoğraf makinelerine halk arasında verilen ad.

    Blör: Hareketin dondurulamamasından kaynaklanan netsizlik; Hareketin dondurulmaması çekim anında makinenin sallanmasından ya da görüntülenecek cismin hareketini donduracak yeterli örtücü hızının seçilmemiş olmamasından kaynaklanabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü