Eğitim Sitesi

Yan Hizmetler Nedir? Yan Hizmetler Hakkında Kısaca Bilgi

Yan Hizmetler Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yan Hizmetler:

Üretim Santralleri açısından, elektrik üretiminin dışında sağlanan hizmetler. İletim Hizmeti Sağlayıcısı açısından, elektrik enerjisinin iletilmesi dışında sağlanan hizmetler. (Bu hizmetler, Oturan Sistemin Toparlanması, Sıcak Yedek, Reaktif Güç/Kapasite ve Reaktif Enerji, Frekans Kontrolü ve Aşırı Frekans Koruması gibi hizmetleri kapsamaktadır.)

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Örgü Şebeke: Değişik besleme noktalarına bağlı halka şebekelerden oluşan bir sistemdir. Diğer bir anlatımla, birden çok halka ve besleme noktasından oluşan daha karmaşık bir sistemdir.

    Radyoaktivite: Bazı çekirdeklerin anında partikül ya da gama ışınları yayma, parçalanma ya da çekirdeklerinin bir elektron yakalaması sonucu X ışınları yayma özelliğidir.

    Merkez: Santral, trafo ya da birden fazla çıkış (fider)'den oluşan ve üzerinde izolesi bulunmayan örgülü çıplak iletkenlerden (harici) veya dahili (SF6) kumanda, ölçü ve koruma binalarıdır.

    Bağlantı Gücü: Kullanım yerinin elektrik projesinde belirtilen kurulu güç ve kullanma faktörü (0.60 katından az olmamak üzere) gözönüne alınarak hesaplanan güç miktarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü