Eğitim Sitesi

Yağmur Nedir? Yağmur Hakkında Kısaca Bilgi

Yağmur Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Yağmur:

Yeryüzünde en çok görülen bir yağış çeşidi. Bulutların su damlacıkları birbirine bilişerek havanın dayanmasını yenecek kadar büyüyünce düşmeye başlar, böylece yağmur belirmiş olur. Yağmur damlaları, 0,55 mm. İriliğinde olur. Bir damlanın ağırlığı bir gramın üçte biri, dörtte biri kadar olur. Arasıra yağmur tanelerinin 78 mm. çapında irileştiği de olur. Yağmur damlaları, bundan da iri olursa o durumu ile kalmaz düşerken dağılır. Yağmurlar, havadaki tozlan da içerilerine aldıkları için, havayı temizlerler.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Yağmur:

Çisentiden daha büyük çapa sahip buluttan düşen sıvı su damlacıkları.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Yörünge: 1- Bir gök cisminin başka bir gök cisminin çevresinde dolanırken izlediği yol. 2- Bir cismin hareketi sırasında izlediği yol. 3- Elektronların çekirdek etrafında belli enerji seviyeleri.

    Antropojen Bozkır: Doğal bitki örtüsü olan ormanların, insanlar tarafından tahrip edilmesi sonucu oluşan bozkır. Antropojen Step.

    Ekonomik Faaliyet: Sermaye, emek ve ham maddenin birleştirilerek anlam kazanmasıdır.

    Yerel Saat: Bir noktada Güneş'in gökyüzündeki konumuna göre belirlenen saate yerel saat denir. Aynı boylam üzerindeki noktalarda yerel saat aynıdır. Herhangi bir meridyenin Güneşin tam karşısına geldiği an, meridyen üzerindeki tüm noktalarda yerel saat 12.00'dir. Güneş, doğudaki bir noktada batıdaki yerlere göre daha önce doğar ve daha önce batar; bu nedenle yerel saat doğudaki yerlerde daha ileridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü