Eğitim Sitesi

World Tourism Organisation (WTO) Nedir? World Tourism Organisation (WTO) Hakkında Kısaca Bilgi

World Tourism Organisation (WTO) Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak World Tourism Organisation (WTO):

Dünya Turizm Örgütü (DTÖ)

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Sağlık Turizmi: Bir takım hastalıkların iyileştirilmesi için içmeler, kaplıcalar, ılıcalar, deniz, dağlar, mağaralar, sanatoryumlar, prevantoryumlar ve benzerlerinden yararlanmak üzere yapılan seyahatler.

    Standart Fiyat: Herkese uygulanan fiyat

    Rezervasyon Bölümü: Müşteri tesise gelmeden önce ilk iletişim kurulan bölümdür. Rezervasyonun alınması, dosyalanması, rezervasyon tablolarına yerleştirilmesi, maksimum doluluk oranının sağlanması vb. işler bu bölümde gerçekleşir.

    Seyahat Sözleşmesi, Kontratı: Seyahat kontratı (anlaşması) seyahat eden kişi (turist) ile seyahat boyunca gerekli hizmetleri sağlayacak ulaştırma, konaklama, yiyecek-içecek işletmeleri arasında yapılan sözleşme demektir. Bu kontrat müşteri ile tur-seyahat düzenleyicisi arasında olmasına rağmen birçok kontratı da kendi etrafında toplar. Uluslararası bir özellik arz edecek ve uygulanabilecek bir seyahat kontratı örneği henüz yapılmamıştır. Seyahat kontratları çoğunlukla yurtdışı gezi veya paket turlar için hazırlanır ve iki bölümden oluşur: 1. Genel satış koşulları 2.İstisnai haller.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü