Eğitim Sitesi

Wi-Fi Nedir? Wi-Fi Hakkında Kısaca Bilgi

Wi-Fi Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Wi-Fi:

Wireless Local Area Networks (Kablosuz Yerel Alan Ağları) olarak da bilinen bu teknoloji, belirli bir fiziksel alan içinde, kullanıcıların cep telefonlarından veya diğer kablosuz aygıtlardan Internet'e bağlanmalarını ve/veya e-postalarına erişmelerini sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Single Split Sistemler: Bu enerji verimliliği yüksek ductless (kanalsız) klimalar/ısıtıcılar, evinizin her odasına kolayca uyacak düşük profilli ve şık tasarımlar sunarken paradan tasarruf etmenizi sağlar.

    Pixel (Piksel): Bir bilgisayar ekranında veya görüntüsünde programlanabilen temel renk birimi. Tüm sayısal görüntülerin en küçük parçası olan noktacıklara piksel denir. Fiziksel değil mantıksal bir birimdir. Bir pikselin boyutu, ekranın ayarladığınız çözünürlüğüne bağlıdır. İngilizcede resim parçası anlamına gelen “picture element ” birleşik kelimesinden çıkarılmıştır. Digital görüntüler yan yana gelen pikseller topluluğundan oluşmaktadır. Digital görüntü, imgenin eninde ve boyunda bulunan piksel sayısı ile tanımlanır. Mesela SD çözünürlükteki bir televizyon 640 x 480 pikselden (enine ve boyuna piksel sayısı) oluşurken, full HD çözünürlükteki bir televizyon 1080 x 1920 pikselden ve yeni piyasaya çıkan 4k yani Ultra hd bir televizyon ise 3840 x 2160 pikselden oluşur.

    Yan Yana Buzdolabı: Buzdolabı ve dondurucu bölümlerinin düşey olarak yan yana yerleştirildiği, iki kapılı bir konfigürasyon. Bu buzdolabı tipi daha geniş bir dondurucu kapasitesine sahiptir ve dar mutfaklar için mükemmeldir.

    GPRS (General Packet Radio Service): Genel Paket Radyo Servisi. 2.5G'nin temelini oluşturan teknoloji. GSM bazlı olan bu servis yüksek hızlı veri iletimine imkan verir. Ayırt edici özelliği paket bazlı bir metot kullanmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü