Eğitim Sitesi

White balance (Beyaz ayarı) Nedir? White balance (Beyaz ayarı) Hakkında Kısaca Bilgi

White balance (Beyaz ayarı) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak White balance (Beyaz ayarı):

Renk dengesini otomatik olarak ayarlayan sistem. Kamera otomatik moddan çıktıktan sonra "WHT BAL", düğmesine arka arkaya basarsanız, "HOLD" yazısı, güneş sembolü (outdoors) ve yanan lamba sembolü (indoors) görürsünüz. Böylece üç ayrı beyaz dengesi ayarını manuel olarak yapma imkanınız olur. Beyaz dengesi, beyaz ve parlak görülen konuların doğal renk dengesini sağlayabilmektedir. Işık şartları hızla değişen diskoteklerde, fotoğraf stüdyoları gibi ışığın çok yoğun ve parlak olduğu yerlerde, sodyum lambayla ve civa buharlı lambayla yapılan karayolu tüneli aydınlatmalarında "indors" konumu seçilir. Konunun ya da fonun tek renk olması halinde "HOLD" konumuna geçilir. Basit ve doğal bir dilde sorgulama girişlerini tanıyan, bilgilere hızlı erişim için indexler kullanan, önceki aramaların sonuçlarının sonraki aramaları etkilemesini sağlayan bir mekanizması olan, dağıtılmış bilgi hizmetidir. archie, Gopher, Prospero.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    MAP: Web tasarımında kullanılan, yüklenen grafiğin belirli bölgelerine basıldığında değişik bağlantıları çağırmak için kullanılan sistemdir.

    Motorbot: Alçak frekanslı gürültü.

    Microphone: Mikrofon, ses enerjisini elektrik enerjisine çevirin araç. Ses dalgalarının havada oluşturduğu basınç değişikliklerine uyabilen esnek bir diyafram içerir. Bu diyafram ya doğrudan basınçla ya da basınç değişikliği ile çalışır. Mikrofonlar, yapılarına göre, karbonlu (kömürlü), Kristal (seramik), elektrodinamik, band ve kondansatörlü olabilirler. Karakteristliklerine göre ise şu şekilde sıralanırlar: Yönsüz mikrofonlar (omnidirectional), tek yönlü mikrofonlar (unidirectional), çift yönlü mikrofonlar (bidirectional), Frekans dizilere (freguency response) 20Hz-20KHz ve empedansları 150 ohm civarında olur. Kutup düzenleri (polor pattern), tek yönlü (unidirectional-cardioid) ve çok yönlü (omnidirectional) olabilirler.

    Dial-up: İki makine arasında telefon hattı üzerinden arama yapılarak sağlanan geçici bağlantıya verilen isim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü